Tacoyo, een mix van inspanning en ontspanning

Tacoyo is een mix van inspanning en ontspanning, ontstaan in de jaren zeventig in Nederland, door een Nederlandse gymleraar. Voor velen een onbekende sport, jammer, want Tacoyo brengt inspanning en ontspanning samen. De naam doet desalniettemin wel anders vermoeden, men denkt al gauw aan een Aziatisch gerecht of aan een vechtsport.

Tacoyo is inspanning en ontspanning

Tacoyo is een mix van inspanning en ontspanning

“Je moet het ervaren voordat je oordeelt”. Velen die de sport Tacoyo beoefenen zeggen namelijk dat ze op voorhand niet echt enthousiast waren. Na één les was dit totaal anders en had iedereen zijn vooroordeel gauw ingeboezemd. Tacoyo kan bijvoorbeeld ook in het water gedaan worden (aqua-Tacoyo). Het is de bedoeling dat kracht, cardio en ontspanning met elkaar gecombineerd worden. Op deze manier is Tacoyo een mix van inspanning en ontspanning. Vele andere sporten hebben maar één of twee van bovenstaande elementen in hun pakket. Tacoyo heeft het allemaal. Je beoefent het daarnaast op muziek, naast de Tacoyo muziek zijn er ook specifieke Tacoyo oefeningen. De muziek met Tacoyo varieert enorm, het geeft een behoorlijke stimulans wanneer je bezig bent met de Tacoyo oefeningen.

Naam doet anders vermoeden

Om nog dieper in te gaan of wat er nu daadwerkelijk moet gebeuren met Tacoyo, je denkt namelijk vast dat (gezien de naam) het ingewikkelde oefeningen zijn. Niets van waar, een ieder kan meedoen en je kunt de oefeningen zo ingewikkeld mogelijk maken als je zelf wil. Aangezien je zelf kan bepalen of je gewichten gebruikt (en zelf bepaalt hoe zwaar de gewichten zijn). Hetzelfde geldt voor de snelheid van de bewegingen.

Om toch wellicht de nieuwsgierigheid die je hebt omtrent de naam weg te nemen, Tacoyo staat voor:

Wellicht weet je nu nog iets beter waar Tacoyo omdraait, nu duidelijk is waar de naam voor staat.

Ervaar Tayoco zelf

Oké, om toch echt al die nieuwsgierigheid weg te nemen, leggen we nog even kort uit waar Tacoyo omdraait. Met Tacoyo neem je een intervaltraining af van 75 minuten. Hierbij wissel je intensief bewegen af met ontspanningsmomementen. In de laatste vijftien minuten is alleen maar ontspanning. Je leert omgaan met stress en spanning in jouw dagelijks leven door het golf-principe. Met Tacoyo gebruik je alleen totaalbewegingen en zorg je er voor dat je jouw spierketens traint in plaats van dat je bewegingen isoleert. Is het nu al duidelijker?

Tacoyo is ontspanning

 

Ben je enthousiast geraakt? Kunnen we zeker begrijpen. Met name de doelgroep van 35+ is over Tacoyo erg enthousiast. Bedrijven zijn ook enthoussiast, doordat het een anti-stress training is. Bedrijven merken dit, aangezien het werknemers ook goed doet.

Tacoyo kun je onder meer beoefenen in Leiden, Zaandam, Alkmaar, Lisse, Zwolle, Breda en Tilburg.

Heb jij je proefles al ingepland?

Laat het ons weten, voor nog meer info omtrent Tacoyo kun je hier klikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *