Golfen is zowel ontspannend als sportief

Wist je dat golfen zowel ontspannend als sportief bezig is? Golf is een ideaal middel om tot ontspanning en sportiviteit te komen. Maar waarom wij zeggen: golfen is zowel ontspannend als sportief vertellen wij jou graag meer. Met golfen wordt er om een mentale -en lichamelijke inspanning gevraagd. Aangezien men met golf goed met handen en ogen moet coördineren, ook vereist golfen techniek en uithoudingsvermogen (tenzij je met de golfkar het terrein afgaat). Tevens dient een golfer geconcentreerd te kunnen zijn. Vandaar de mentale inspanning. Naast deze inspanningen geeft golfen ook rust, men kan stoom afblazen door de omgeving. Golfbanen liggen namelijk vrijwel altijd in de natuur. Waarbij het wel verschilt per golfbaan, hoe mooi de omgeving is. Maar doordat de golfbanen in de natuur liggen, geeft golfen, net als bijvoorbeeld yoga, ook een bepaalde rust.

Golfen is sportief

Golfen is zowel ontspannend als sportief

Golfen biedt naast de inspanningen en de rust die men krijgt nog meer voordelen. Zo is golfen voor iedereen, van jong tot oud. Andere voordelen zijn:

  • Kleine kans op blessures en ongelukken door minimale fysieke inspanning;
  • De golfbaan is een sociale omgeving, men ontmoet elkaar op de golfbaan en er worden vaak zaken gedaan.

    Hoe werkt golfen?

Tenslotte vraag jij je nu vast af hoe golfen werkt? Er zijn golfbanen van verschillende groottes. Zo kan een baan bestaan uit 9, 18, 27 of 36 holes. Elke hole bevat andere elementen, om zo de variatie en moeilijkheidsgraad erin te houden. Bij wisselende elementen kun je onder meer denken aan waterhindernissen, bomen, fairway, green, hole, rough en bunkers. Wanneer je gaat golfen ontvang je een scorekaart, hierop houd je (vanzelfsprekend) de score bij, maar krijg je vaak ook info over de golfbaan. Ben jij al enthousiast geraakt? Ga dan eens vrijblijvend op de fiets naar jouw dichtstbijzijnde golfbaan en laat je informeren.

Golfen is sportief en ontspannend bezig zijn

Eén gedachte over “Golfen is zowel ontspannend als sportief”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *